You are here

Αντιπαράθεση ελληνικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ

13/08/2019 10:45

Μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προέκυψε μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της απόφασης του Έλληνα Πρωθυπουργού να προτείνει για τη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ, τον μέχρι πρότινος διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα. 

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους": το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», σχολιάζει, με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτει, δε, ότι ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβέρνησής του η δημόσια τηλεόραση απαξιώθηκε και μετατράπηκε σε κομματικό φερέφωνο. 

"Όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της" σημειώνει ο κ. Πέτσας και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι "οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν”.

ΚΥΠΕ