You are here

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Ντ. Μπακογιάννη

13/07/2018 18:11

Την έκδοση των 9 Τούρκων, που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ζήτησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη, οι 9 Τούρκοι, οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017, θα έπρεπε να επιστραφούν στην Τουρκία με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, καθώς, σύμφωνα με την ίδια, αποτελούν τρομοκράτες αντίστοιχους του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ωστόσο, ως προς το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ορθώς δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό της υπόθεσής τους με αυτή των 8 Τούρκων αξιωματικών που εκζητούνται από την Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Τουρκίας και τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι είναι υποχρέωση ενός πολιτικού η διατήρηση ανοικτών διαύλων με την γείτονα χώρα, «ιδιαίτερα επειδή έχεις δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται αδίκως στην τουρκική φυλακή», όπως είπε. «Εάν μπορείς να βάλεις ένα λιθαράκι στην κατεύθυνση να στηρίξεις το αίτημα για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οφείλεις να το κάνεις», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος «έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της πολιτικής γελοιότητας και αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα», σχολιάζοντας την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ως «θλιβερή».

Τις τοποθετήσεις της κ. Μπακογιάννη σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές».

«Οι 8 πραξικοπηματίες δεν πρέπει να απελαθούν γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες πρέπει να απελαθούν γιατί για αυτούς θα υπάρχει δίκαιη δίκη, αποφάσισε η κ. Μπακογιάννη προεξοφλώντας αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών», τόνισε το κυβερνών κόμμα στην ανακοίνωσή του. «Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κ. Μπακογιάννη ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει. Έξαλλου η δήλωση της έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της στην Τουρκία», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος, σχολιάζοντας με ανάρτησή του στο Twitter τα όσα του καταλόγισε η κ. Μπακογιάννη, σημείωσε: «Δεν απαντώ συνήθως από το εξωτερικό και ιδίως σε συνταξιούχους πολιτικούς, αλλά επειδή η Ντόρα σήμερα αφού επίσημα παρέδωσε τον όρο Μακεδονία μίλησε περί γελοιότητας στο ΣΚΑΙ.tr της θυμίζω ότι την ίδια βάφτισε πολιτική γελοιότητα το 99% των Ελλήνων όταν έγινε πρόεδρος κόμματος».