You are here

Από το Παρίσι ξεκινά σήμερα ο κύκλος επαφών του Κ. Μητσοτάκη με ευρωπαίους ηγέτες

22/08/2019 13:15

Από το Παρίσι και τον Εμανουέλ Μακρόν ξεκινά σήμερα ο κύκλος επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες.  Εντός Σεπτεμβρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντήσει, επίσης, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας Μαρκ Ρούτε. 

Στόχος των συναντήσεων Μητσοτάκη είναι να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, άφησε πίσω της την οικονομική κρίση και διαθέτει, πλέον, μια ισχυρή κυβέρνηση έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα αξιοποιήσουν το θετικό κλίμα και θα προσελκύσουν επενδύσεις. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τη σημερινή συνάντηση καθώς Μητσοτάκης και Μακρόν φαίνεται ότι συμφωνούν σε μια σειρά άλλα ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως ο κοινός προϋπολογισμός και η αμυντική συνεργασία ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα καλέσει τον Γάλλο Πρόεδρο να πρωτοστατήσουν στη  μονιμοποίηση των δομών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. 

Παράλληλα, μέσω σημερινής συνέντευξής του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές.  «Καλώ τους επενδυτές της Γαλλίας να συμμετάσχουν στις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα. Και να το κάνουν τώρα για να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019. Στη συνέχεια, το 2021 ο συντελεστής θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 20%. 

Επιπλέον, στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι μέσα από τις επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες να κερδίσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των εταίρων έτσι ώστε να συμφωνηθεί η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, αίτημα που θα τεθεί και στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Μακρόν.