You are here

Aπό την αρχή η διαδικασία για ανάδειξη CEO στην Πειραιώς

20/12/2016 09:15
Αρχίζει και πάλι η διαδικασία ανάδειξης διευθύνοντος συμβούλου για την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, αποφασίστηκε να συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα CEO ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Γιώργος Πουλόπουλος, ενώ θα επαναληφθεί η σχετική διαδικασία χωρίς πίεση. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, τα θετικά αποτελέσματα της Πειραιώς βοήθησαν στην προαναφερόμενη απόφαση. Το διοικητικό συμβούλιο λοιπόν αποφάσισε να δοθεί χρόνος ούτως ώστε να εξεταστούν και πάλι όλα τα δεδομένα αλλά και νέες υποψηφιότητες. Μέσα από τη διαδικασία αυτή το Δ.Σ. της τράπεζας θα καταλήξει στην οριστική λύση, η οποία θα γίνει αποδεκτή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (μέτοχοι, εποπτικές αρχές, διοικητικό συμβούλιο).

Στο χθεσινό έκτακτο Δ.Σ. τη σύγκληση του οποίου ζήτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προτάθηκε η υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, υποψήφιο τον οποίον πρότεινε και το Ταμείο. Η πρόταση καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ η υποψηφιότητα του κ. Ανθιμου Θωμόπουλου, είχε από τον ίδιο αποσυρθεί όπως έντονα φημολογείτο στο διάστημα που προηγήθηκε. Έτσι, τις επόμενες εβδομάδες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, όπως ανοικτή υπόθεση είναι και η κατάθεση νέων υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του CEO της τράπεζας. Στα σενάρια ακούγεται πως υπήρχε και η επιλογή τρίτου προσώπου, με σκοπό να κλείσει η εκκρεμότητα, όμως δεν ήταν από αυτές που συζητήθηκαν κατά το χθεσινό Δ.Σ.

Τελικώς πλειοψηφικά το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε την επανέναρξη της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της διαδικασίας η Τράπεζα αναφέρονται: «Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το Διοικητικό της Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση δεν προέκρινε την εκλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου με βάση τις υποψηφιότητες που είχαν προταθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση και την πλήρη υποστήριξή του στο πρόσωπο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Πουλόπουλου, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και στην εκτελεστική ομάδα της τράπεζας, η οποία διαθέτει αποδεδειγμένη, μακρά εμπειρία. Υπογραμμίζεται, άλλωστε, ότι οι επιδόσεις της τράπεζας είναι ικανοποιητικές, καθώς τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου όπως δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου, είναι σύμφωνα προς τους στόχους του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, με έμφαση στη μείωση των δανείων σε καθυστέρηση, αλλά και στην αύξηση των καταθέσεων και ως εκ τούτου δικαιολογούν πλήρως την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στη διοικητική ομάδα. Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων θα συνεχίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες της», καταλήγει η ανακοίνωση.