You are here

Αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή και ιδρύει νέο κόμμα ο Ηλίας Κασιδιάρης

21/05/2020 15:14

Την αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω βίντεο που ανάρτησε στα social media. Στο ίδιο βίντεο εξαγγέλλει ότι θα προβεί στη δημιουργία νέου κόμματος, προτάσσοντας το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ως λόγο της αποχώρησής του από τη Χρυσή Αυγή, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλέστηκε την απόρριψη της πρότασής του για αναδιοργάνωση του κόμματος, η οποία συνοδεύτηκε, όπως υποστηρίζει, από συζητήσεις όπου σημειώθηκε απόλυτη διαφωνία του ιδίου με το υπόλοιπο κόμμα.

«Δημιουργούμε ένα κίνημα Ελλήνων για την εθνική επιβίωση και την αναγέννηση του ελληνισμού. Την κίνησή μας πλαισιώνουν Ελληνίδες και Έλληνες εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίας. Πρώτος αντικειμενικός σκοπός να υπάρχει στην επόμενη Βουλή μία αληθινή εθνική αντιπολίτευση. Μία ισχυρή και σοβαρή φωνή ενάντια στα εθνομηδενιστικά σχέδια ολόκληρου του πολιτικού συστήματος», αναφέρει ο ίδιος, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία του νέου κόμματός του.

Παράλληλα, στον ιστότοπο στον οποίο παραπέμπει για τις θέσεις του κόμματός του, επαναλαμβάνονται οι ακραία αντιμεταναστευτικές τοποθετήσεις του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Απέλαση όλων των αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και μετατρέπουν την χώρα μας σε ισλαμική αποικία. Οριστικό τέλος στην δωρεάν στέγαση, στη χρηματοδότηση με μετρητά, και σε όλα τα προνόμια που η κυβέρνηση της ΝΔ προσφέρει αφειδώς στους αλλοδαπούς».

ΚΥΠΕ