You are here

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Προανακριτική για τη Novartis

21/03/2018 07:00

Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για την υπόθεση Novartis.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί παρελκυστική πολιτική και δεν έχει στόχο να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς βούλησή της είναι να επωφεληθεί των εντυπώσεων, όπως υποστηρίζουν.

Ο Μάκης Βορίδης από τη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί με μεθοδεύσεις να σχεδιάσει μια σκευωρία και ότι επιμένει στο δρόμο της σπίλωσης προσώπων αρνούμενη την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι αν η πλειοψηφία αποφασίσει να καλέσει μάρτυρες, προκειμένου να εξεταστούν, τότε το κόμμα του είναι πρόθυμο να επιστρέψει στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Πάνε την Επιτροπή σε ευθανασία», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε κι ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων.

Νωρίτερα υπήρξε έντονη διαφωνία, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να κληθούν οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία επέμενε να κληθούν μόνο οι δέκα πολιτικοί για τους οποίους αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται, τέλος, ότι το ΚΚΕ είχε ήδη αποχωρήσει από την Προανακριτική την προηγούμενη εβδομάδα.

O εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρακευόπουλος χαρακτήρισε την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως ένδειξη απροθυμίας να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Καθώς δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

ΚΥΠΕ