You are here

Απολογήθηκε η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια

09/10/2019 15:21

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας απολογήθηκε, σήμερα, η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του επικεφαλής της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, στο πλαίσιο της 388ης συνεδρίασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης απολογίας της, η Ελένη Ζαρούλια αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι η δίωξή της είναι πολιτική. Ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, η πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι «η δίωξη είναι καθαρά πολιτική. Αυτό έχω να πω και τίποτα άλλο. Αν δεν είχα εκλεγεί, δεν θα ήμουν εδώ».

Ερωτηθείσα από την έδρα του δικαστηρίου για χαρακτηρισμούς εκ μέρους της των μεταναστών ως «υπανθρώπων» και για τη θέση της ότι οι μετανάστες «φέρνουν αρρώστιες», η κατηγορούμενη υπεραμύνθηκε των συγκεκριμένων θέσεων.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «υπάνθρωποι» ισχυρίστηκε ότι αναφερόταν σε άτομα που τελούν εγκληματικές πράξεις, ενώ αναφορικά με τη θέση της περί επανεμφάνισης ασθενειών στη χώρα μας, απάντησε ότι πρόκειται για «αλήθεια».

«Η θέση μου είναι με τον ελληνικό λαό και το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να φύγει, όποιος είναι νόμιμα να μείνει. Ή κάνω λάθος; Καταργήθηκε ο νόμος;», είπε η Ελένη Ζαρούλια, κατά τη διάρκεια της απολογίας της.

Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε ότι έλαβε γνώση του συμβάντος τις μεσημεριανές ώρες της επόμενης ημέρας, μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως μη αληθή κατάθεση προηγούμενου μάρτυρα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης είχε αμέσως μετά το συμβάν ενημέρωση για το τι έγινε.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου, απολογήθηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για «σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής» και για πολιτική δίωξη του.

«Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου», είπε στην απολογία του ο Αντώνης Γρέγος.

ΚΥΠΕ