You are here

Απολύτως αποσαφηνισμένο στη Βουλή το ζήτημα απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ, είπε ο Ν. Βούτσης

18/10/2018 16:16

Ως απολύτως αποσαφηνισμένο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, το ζήτημα της ενημέρωσης της Βουλής για τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, αποστασιοποιούμενος από τους ισχυρισμούς που φέρεται να διατύπωσε, κατά το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, περί κακοδιαχείρισης των συγκεκριμένων κονδυλίων.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη διαδικασία μέσω της οποίας η Βουλή των Ελλήνων λαμβάνει γνώση για τα συγκεκριμένα απόρρητα κονδύλια, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η Βουλή έχει ενημερωθεί έξι φορές για τα απόρρητα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών άνω του ποσού των 25.000, παρουσία όλων των Αντιπροέδρων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι έχει τηρηθεί απαρεγκλίτως η προβλεπόμενη διαδικασία και ότι «από τη Βουλή είναι απολύτως διευκρινισμένο αυτό το ζήτημα σε σχέση με τις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών».

Ο κ. Βούτσης παρέπεμψε, επιπλέον, για αποσαφηνίσεις επί των συγκεκριμένων καταγγελιών στα ίδια τα πρόσωπα που τις διατύπωσαν, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν σχολιάζει διαρροές από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι δεν υπάρχει «ίχνος διαμφισβήτησης ή αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» εκ μέρους του κ. Κοτζιά και των βουλευτών που πρόσκεινται στην κίνηση «Πράττω», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η κυβέρνηση «παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών».