You are here

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο ΟΤΕ

06/08/2003 16:46
Με απώλειες της τάξης του 1,26%, στις 2.154,58 μονάδες έκλεισε σήμερα η Σοφοκλέους, με τους πωλητές να υπερισχύουν έναντι των αγοραστών, καθώς προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κεφαλοποιώντας σε αυτή τη φάση μέρος των κερδών τους, χωρίς, ευτυχώς να δούμε ακραίες περιπτώσεις... ξεπουλήματος.

Προφανώς πρόκειται για διόρθωση λόγω κόπωσης πριν την επιχείρηση διάσπασης των 2.200 μονάδων, επηρεαζόμενη και από το κλίμα που επικράτησε στην Ευρώπη.

Με απώλειες έκλεισαν κι όλοι οι δείκτες FTSE, με τις μεγαλύτερες να σημειώνονται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ακολούθησε η περιφέρεια και μετά η υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι από το σύνολο των μετοχών, μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον σε τίτλους μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στα 204 εκατ. ευρώ η συνολική αξία των συναλλαγών, ενώ 82 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, 250 υποχώρησαν και 47 παρέμειναν αμετάβλητες.

Από τους επιμέρους κλάδους, οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στις Ασφάλειες και ακολούθησαν ο Συμμετοχών.

Σημαντικά κέρδη για τη νεοεισαχθείσα Κρι Κρι, κάτι που ήταν πολύ θετικό στοιχεία για τη σημερινή συνεδρίαση.

Αρνητικός πρωταγωνιστής στη σημερινή διαδικασία ο ΟΤΕ, ο οποίος παρόλο που ενδοσυνεδριακά έφτασε και κάτω από το φράγμα των 11 ευρώ, έκλεισε τελικά στα 11,02 ευρώ, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 2,3%.

Καταλύτης στη σημερινή πορεία του Οργανισμού η είδηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την αναπροσαρμογή τιμολογίων στη ρουμανική αγορά, η οποία θα πρέπει να περνά από έγκριση της ρουμανικής κυβέρνησης, η οποία έπαιξε το ρόλο της.

Απώλειες σημειώθηκαν και στον τραπεζικό κλάδο, όπου η Εθνική έχασε τα 18 ευρώ (17,9 ευρώ) καταγράφοντας απώλειες της τάξης του -0,78%, Με απώλειες της τάξης -0,42%, στα 14,32 ευρώ έκλεισε η Eurobabk, η οποία ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ με κέρδη της τάξης του 0,79% έκλεισε η Apha, στα 17,94 ευρώ.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του ομίλου Αθανασούλη, βοηθούμενες από το σενάριο για συγχώνευση των εισηγμένων Atec, Microland, όπως και από το γεγονός ότι μια άλλη θυγατρική του ομίλου, η ACN κερδίζει έδαφος μαζί με τη FORTHnet έναντι του ΟΤΕ στο έργο «Σύζευξις», το οποίο αφορά στη σύνδεση 1.800 φορείς του δημόσιου.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάστηκε και στην Alfa Holdings.