You are here

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων

19/04/2019 16:56

Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην Υπουργού Υγείας και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ελέγχεται για την υπόθεση της Novartis, ψήφισαν 213 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής καταψήφισε.

Για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων ελέγχεται ο πρώην Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, υπέρ της ασυλίας του οποίου ψήφισαν 209 βουλευτές, με τέσσερις να καταψηφίζουν και έναν να δηλώνει παρών.

Για τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αριστείδη Φωκά, ο οποίος διώκεται κατόπιν έγκλησης από πολίτη, 212 ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του και τρεις κατά.

Οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Μάριος Σαλμάς έκαναν λόγο για «πολιτική σκευωρία» εις βάρος τους, ζητώντας από το σώμα της Βουλής να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας τους, ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε ότι όλη η υπόθεση υποκινείται από ψηφοθηρικούς στόχους της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε ως μια «ομάδα πολιτικών κακοποιών». «Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία και τους σκευωρούς, δίνω λόγω τιμής», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποιείται ο ίδιος «για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος». «Είναι αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ορρωδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, κατηγορώντας ευθέως και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι η δίωξή του υποκινείται από πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

«Την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων σε ό,τι αφορά εμένα και το συστεγαζόμενο με το ιατρείο μου διαγνωστικό, όλα έγιναν νόμιμα όπως υποδείχθηκαν από την διοίκηση και όχι όπως υπέδειξα εγώ στην διοίκηση, ούτε όπως δήθεν επηρέασα εγώ την διοίκηση να υποδείξει, και πολύ περισσότερο δεν είχα λόγο να την επηρεάσω να σφάλει. Όλα έγιναν προς το συμφέρον των ασθενών που υπηρετώ ως γιατρός και ως άνθρωπος για δεκαετίες με απόλυτη ηθική», υποστήριξε ο κ. Σαλμάς.

ΚΥΠΕ