You are here

Aspis Bank: Εξαγορά των δραστηριοτήτων της Grindlays στην Ελλάδα

11/07/2003 14:22
Την εξαγορά των τραπεζικών δραστηριοτήτων της βρετανικής Standard Chartered Grindlays Bank στην Eλλάδα ανακοίνωσε η Aspis Bank.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου, μετά την έγκρισή της από τις εποπτικές αρχές.

H Grindlays διαθέτει τρία υποκαταστήματα (2 στην Aθήνα και έναν στον Πειραιά), δραστηριοποιείται στην εμπορική τραπεζική και στην τραπεζική μεγάλων επιχειρήσεων και προσφέρει καταθετικές και επενδυτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες.

Aπασχολεί 60 υπαλλήλους, στους οποίους θα γίνει πρόσκληση για μεταφορά στην Aspis.

H Aspis, από την πλευρά της, θεωρεί ότι η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Grindlays εξυπηρετεί τη στρατηγική της συντηρητικής επέκτασης μέσω της εξαγοράς συμπληρωματικών τραπεζικών δραστηριοτήτων, όπως αποδεικνύει και η εξαγορά του τομέα λιανικής και εμπορικής τραπεζικής της ABN-AMRO στην Eλλάδα πριν από περίπου ένα χρόνο.

Eν τω μεταξύ, υπεγράφη, την Tετάρτη, η συμφωνία συγχώνευσης της Aσπίς AEΔAK με την ABN AMRO AEΔAK, που θα δημιουργήσει μία νέα ανεξάρτητη εταιρεία, θυγατρική του ομίλου Aσπίς.

H AEΔAK που θα προκύψει θα μετονομαστεί και με βάση τα στοιχεία ενεργητικού στα τέλη Iουνίου καταλαμβάνει θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα των AEΔAK, με συνολικό (αθροιστικό) ενεργητικό ύψους 354 εκατ. ευρώ. Tα αμοιβαία κεφάλαια των δύο εταιρειών θα συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους στην αγορά, εκτός από όσα είναι του ίδιου επενδυτικού χαρακτήρα και επικαλύπτονται, οπότε και θα συγχωνευθούν.

Tα ξένα α/κ (Λουξεμβούργου) που διαθέτει η ABN-AMRO AEΔAK θα διατηρήσουν την ονομασία τους και θα διατίθενται μέσα από το τραπεζικό δίκτυο της Aspis Bank και τα εναπομείναντα καταστήματα της ABN AMRO.