You are here

ΑΣΠΙΣ: Πάνω από 590 εκατ. ευρώ τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα

30/01/2009 09:46
Ξεπέρασαν τα 590 εκατ. ευρώ τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα του ομίλου ΑΣΠΙΣ (εταιρείες συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη) στην Ελλάδα και το εξωτερικό το 2008 έναντι 494,6 εκατ. ευρώ του περασμένου οικονομικού έτους, σημειώνοντας αύξηση 19,3%.

Αναλυτικά, η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ζωής (ΑΕΓΑ) για το 12μηνο του 2008, εμφάνισε καθαρή ποσοστιαία αύξηση στα εισπραχθέντα ασφάλιστρά της κατά 21% «αγγίζοντας» τα 223,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ζημιών (ΑΕΑΖ) παρουσίασε άνοδο ύψους 18% στα εισπραχθέντα ασφάλιστρά της τα οποία προσέγγισαν τα 127,3 εκατ. ευρώ. Επίσης νέα αύξηση ύψους 6% σε σχέση με το 2007 παρουσίασαν τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα της Commercial Value για την οικονομική χρήση του 2008 φθάνοντας τα 202 εκατ. ευρώ.

Άνοδος

Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό (Σουηδία, Κύπρος, Αλβανία), τα οποία συνολικά υπερέβησαν οριακά τα 37 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 21%.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Παύλος Ψωμιάδης η νέα άνοδος στα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των εταιρειών του σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην ανάπτυξή τους, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θέσης τους στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του Ομίλου ήδη ξεκίνησε πρόγραμμα περικοπών στα γενικά έξοδα των θυγατρικών του, το οποίο ποσοστιαία υπερβαίνει τα επίπεδα του 20%.

Τέλος προσθέτει ότι ο Όμιλος βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές και διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ψωμιάδης θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στις προσεχείς εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου.