You are here

... Ατμομηχανή ο ΟΤΕ

31/07/2003 12:09
Σε θετικό έδαφος κινείται η Σοφοκλέους, με τις τιμές των μετοχών, όσο και των επιμέρους κλάδων να παρουσιάζουν οριακές διακυμάνσεις, λόγω των «υγειών» ρευστοποιήσεων που πραγματοποιούνται, απόρροια των υψηλών κερδών που κατεγράφησαν χτες.

Στις 2.147 μονάδες το χαμηλό ημέρας, ενώ πολύ καλός είναι αυτή τη στιγμή ο τζίρος.

Ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις στους δείκτες FTSE, οι οποίοι, ωστόσο, κινούνται σε θετικό έδαφος. Όσον αφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, τη σκυτάλη της ανόδου έχει λάβει πλέον ο ΟΤΕ που ξεπέρασε τα 11 ευρώ μετά την χθεσινή διάσπαση των 10,7 ευρώ.

Στο Χρηματιστήριο Παραγώγων το discount, στα ΣΜΕ του FTSE 20 είναι ύψους 1% καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί και το υψηλό μέρισμα των μετοχών που κάνει 'αναγκαστικά' πιο φθηνό το προθεσμιακό συμβόλαιο.

Απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα ο τραπεζικός κλάδος, καθώς παρατηρούνται ρευστοποιήσεις σε όλες τις μετοχές που χτες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Αμετάβλητη η μετοχή της Αττικής, καθώς σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του GBC μέχρι τέλους Aυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το Υπουργείο Οικονομίας ζήτησε από τη διοίκηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου να προχωρήσει στην αποτίμηση της εταιρίας προκειμένου να βρεθεί λύση στα κεφάλαια που θα πρέπει να καταβάλει το ΤΜΕΔΕ.

Σήμερα το πρωί η διοίκηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου ανακάλεσε τις άδειες όλων των υπαλλήλων προκειμένου να δώσουν το δυνατό γρηγορότερα στα χέρια του Ν. Χριστοδουλάκη την ακριβή εικόνα του Ταχ. Ταμιευτηρίου.