You are here

Autohellas: Αυξήθηκε 10% ο τζίρος της

05/08/2008 09:51
Του Γιώργου Mανέττα

Διψήφια ποσοστά αύξησης του κύκλου εργασιών αλλά και πιεσμένα κέρδη λόγω του αυξημένου χρηματοοικονομικού κόστους αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εμφανίσει στο πρώτο εξάμηνο του 2008, ο Όμιλος Autohellas.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται αυξημένος κατά 10%-12%, κινούμενος στην περιοχή των 62 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 55,7 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2007, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη, όπως σημειώνουν οι πληροφορίες, αναμένονται «πιεσμένα από το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος εξαιτίας του υψηλού δανεισμού στον οποίο κατέφυγε η εισηγμένη για την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 47,3 εκατ. ευρώ».

Eν τω μεταξύ, σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά στην οργανωτική δομή του Oμίλου υπήρξαν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Απόσχιση

O Όμιλος εταιρειών της Autohellas προχώρησε στην απόσχιση της επιχειρηματικής μονάδας συντήρησης και φανοποιείας οχημάτων, συστήνοντας ανεξάρτητη θυγατρική εταιρεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η παραπάνω πρωτοβουλία προετοιμαζόταν αρκετό διάστημα με στόχο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση στο έπακρο των προοπτικών που παρουσιάζει η συγκεκριμένη μονάδα και στο σύνολό του ο συγκεκριμένος κλάδος.

Φανοποιεία

H νεοσυσταθείσα εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρει το όνομα Autotechnica και θα δραστηριοποιηθεί στον ευρύτερο χώρο της συντήρησης και φανοποιείας αυτοκινήτων.

«Tα ιδιόκτητα κέντρα συντήρησης και φανοποιείας τα οποία μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν αποκλειστικά και μόνο τα αυτοκίνητα του Oμίλου Autohellas-Hertz, υπό το νέο καθεστώς διαχείρισης θα μπορούν στο εξής να εκμεταλλευτούν και να διαπραγματευτούν την ανάληψη έργων για όλες τις εταιρείες του χώρου ακόμη και ευθέως ανταγωνιστικές προς την Autohellas-Hertz εταιρείες» τονίζουν κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση.

Ωστόσο, συμπληρώνουν ότι «κάτι τέτοιο προϋποθέτει ένα άκρως ανταγωνιστικό και ελκυστικό τιμολόγιο από πλευράς Autotechnica Hellas, η κατάρτιση του οποίου αποτελεί στην παρούσα φάση την πρώτη της προτεραιότητα».