You are here

Aυξημένα ασφάλιστρα εισέπραξε η Ασπίς Πρόνοια

29/07/2008 09:08
Στα 200 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των δύο εταιρειών Aσπίς Πρόνοια παρουσιάζοντας μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με το περυσινό εξάμήνο.

Πιο συγκεκριμένα, η Aσπίς Zωής παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο εισπραχθέντα ασφάλιστρα της τάξης των 130 εκατ. ευρώ έχοντας αύξηση της τάξης του 68% και η Aσπίς Γενικές Aσφαλίσεις κατέγραψε εισπραχθέντα ασφάλιστρα της τάξης των 70 εκατ. ευρώ με άνοδο της τάξης του 45%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα κέρδη για την τρέχουσα χρήση θα ανέλθουν κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ασφαλιστικού ομίλου αποφάσισε την άμεση αναδιοργάνωσή του, με σκοπό την απλούστευση της δομής του, την απελευθέρωση κεφαλαίων λόγω της διαγραφής των διασταυρούμενων δραστηριοτήτων και συμμετοχών (cross holding) και βέβαια τη μεγιστοποίηση οικονομιών κλίμακος και κερδοφορίας.

Για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικότερου οργανογράμματος και σχήματος, η διοίκηση της Aσπίς Πρόνοια έχει αναθέσει σε διεθνή οίκο συμβούλων τη μελέτη και εκπόνηση συγκεκριμένων προτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης οφείλονται οι πωλήσεις της συμμετοχής του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Aσπίς Πρόνοιας από 5 funds της Commercial Value την προηγούμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετοχές κατευθύνθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και σε ξένο θεσμικό επενδυτή.