You are here

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα 7%-10% από το 2004

29/09/2003 11:27
Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αναμένονται από το 2004, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σε μέσα επίπεδα οι ανατιμήσεις θα είναι της τάξης του 7%-10%.

Σταδιακά, στην αγορά ο κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτου συγκλίνει ως προς τα τιμολόγιά του με τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, όπως επεσήμαναν κορυφαία στελέχη της ιδιωτικής ασφάλισης στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Ύδρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων ξένων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών Ομίλων.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων στη χώρα μας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου η ανοδική τους πορεία θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια ώστε να φθάσουν στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Εμπλοκή στις διαδικασίες ασφάλισης των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένουν οι ασφαλιστές καθότι, όπως υποστηρίζουν, οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν στην κάλυψη της αστικής ευθύνης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων κρίνονται εξαιρετικά πολύπλοκες, με αποτέλεσμα να μην εκδηλώνεται τι αναμενόμενο ενδιαφέρον από ελληνικές ή ξένες επιχειρήσεις.