You are here

Αύξηση 15% στην επιβατική κίνηση της Aegean το 2015

12/02/2016 08:15
Αύξηση 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση της Aegean το 2015 καθώς η εταιρεία μετέφερε συνολικά 11.650.374 επιβάτες, 1.537.849 περισσότερους σε σύγκριση με το 2014.

Η μεγαλύτερη αύξηση προήλθε από το δίκτυο εξωτερικού, όπου έγινε και η κύρια επιπλέον επένδυση σε νέους προορισμούς και είχε άνοδο 24%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση στο δίκτυο εξωτερικού ήταν «τετραπλάσια από αυτή των συνολικών διεθνών αεροπορικών αφίξεων (6%) στη χώρα, επιβεβαιώνοντας τη συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την στήριξη της οικονομίας».

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι, παρά τον σημαντικό εντεινόμενο ανταγωνισμό, η Aegean παρουσίασε για άλλη μια χρονιά θετικό πρόσημο 7% στην κίνηση εσωτερικού, «προσφέροντας ακόμη χαμηλότερους ναύλους αλλά και σημαντικά ενισχυμένη διασυνδεσιμότητα».

Συγκεκριμένα η επιβατική κίνηση στο εσωτερικό έφτασε τα 5.623.754 επιβάτες, ενώ η κίνηση εξωτερικού 6.026.620 επιβάτες. Η εταιρεία παρουσίασε θετική δυναμική από όλες τις κύριες βάσεις της στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο. Η κύρια βάση της Αθήνας, ήταν ο πρωταθλητής της συνολικής δραστηριότητας για την εταιρεία με 15 νέους προορισμούς και έχοντας πλέον υπερδιπλασιάσει το δίκτυο εξωτερικού της σε δύο χρόνια, έφτασε συνολικά τους 9,1 εκατ. επιβάτες λειτουργώντας τόσο σαν τελικός προορισμός αλλά και σε σημαντικό βαθμό σαν κόμβος διασύνδεσης των νησιών, μικρών και μεγάλων, με καινούργιες αγορές του εξωτερικού που επενδύει και ανοίγει η εταιρεία.

Σε επίπεδο αύξησης κίνησης εξωτερικού, τόσο η Αθήνα όσο και το Ηράκλειο και η Ρόδος παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης από το σύνολο της αγοράς. Η Αθήνα ήταν και ο μεγάλος κερδισμένος του 2015, με ένα εντυπωσιακό 28% που στηρίχτηκε από παραδοσιακές αγορές όπως η Γαλλία, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ελβετία, τις οποίες όμως η εταιρεία καλύπτει πλέον με άμεση σύνδεση σε πολύ περισσότερες πόλεις αλλά και νέες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία, η Νορβηγία και το Ιράν που προστέθηκαν το 2015.