You are here

CSFΒ: Στα 13 ευρώ η τιμή-στόχος για τον ΟΠΑΠ

09/12/2003 10:51
Τιμή - στόχο τα 13 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση «outperform» για τον ΟΠΑΠ δίνει σε ανάλυσή της η CSFΒ. Ο οίκος, στο ημερήσιο σχόλιό του, αναφέρει ότι για τη μετοχή υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες σε περίπτωση που δεν έχουν αρνητική έκβαση για την εταιρεία οι προεξοφλημένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την Ιntralot και τα καινούργια παιχνίδια του Οργανισμού, όπως το ΚΙΝΟ.

Αναφέρεται επίσης στην ανάλυση πως ο ΟΠΑΠ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκχώρησης να λειτουργεί 11 διαφορετικά παιχνίδια μέχρι το 2020, επισημαίνοντας πως το βασικό της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι το μονοπωλιακό καθεστώς, στο οποίο και λειτουργεί.

Η τιμή-στόχος στα 13 ευρώ χαρακτηρίζεται από τη CSFΒ «συντηρητική», καθώς -όπως σημειώνει- έχει βασιστεί στην υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ανανέωση της σύμβασης πέραν του 2020. Επιπλέον σημειώνει, ότι, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το καινούριο παιχνίδι του ΟΠΑΠ, το ΚΙΝΟ, υπολογίζει πως τα έσοδα θα φτάσουν στα 300 εκατ. Έχοντας συνυπολογίσει την πλήρη καταβολή του καθορισθέντος από το δικαστήριο ποσού για την αποζημίωση προς την Ιntralot, εκτιμά ταυτόχρονα πως τα έσοδα του ΟΠΑΠ θα αυξηθούν στο μέλλον με ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων ανάλογο του ΑΕΠ.