You are here

ΔΕΗ: Ανοίγει βιβλίο προσφορών για ομόλογο €500 εκατ.

08/03/2021 08:37

Μετά από επτά χρόνια η ΔΕΗ ΔΕΗ +2,31% κάνει την απόπειρα της να βγει στις αγορές και με έκδοση ομολόγου να αναζητήσει χρηματοδότηση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα ωρών να ανοίξει το βιβλίο προσφορών το οποίο για τρεις μέρες θα δεχτεί τις επενδυτικές προσφορές και με βάση αυτές θα κλειδώσει και το επιτόκιο. Πηγές της αγοράς το τοποθετούν κοντά στο 4%.

Η καινοτομία της έκδοσης που ετοιμάζουν η ΔΕΗ ΔΕΗ +2,31% και οι σύμβουλοι της είναι πως το συγκεκριμένο ομόλογο θα περιλαμβάνει ρήτρα αειφορίας (Sustainability – Linked Bond). Θα είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που θα αναλαμβάνει μέσω του ομολόγου δεσμεύσεις έναντι συγκεκριμένων στόχων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσα από την ανάπτυξη του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εισηγμένη πρόκειται να τα διαθέσει για την αναχρηματοδότηση παλιότερου της δανεισμού, καθώς και για άλλους σκοπούς.

Η ΔΕΗΔΕΗ +2,31% επιδιώκει την πρώτη της έξοδο μετά το 2014. Τότε είχε δανειστεί 700 εκατ. ευρώ. Πλέον μετά τις δύο τιτλοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών που πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντλώντας περί τα 350 εκατ. ευρώ, την επάνοδο της στη λειτουργική κερδοφορία καθώς και τη στροφή που κάνει με επενδύσεις στις ΑΠΕ και την ηλεκτροκίνηση ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη νέα της απόπειρα για άντληση κεφαλαίων από επενδυτές.

Επιπροσθέτως, η ΔΕΗ ΔΕΗ +2,31% έχει λάβει και όλες τις αναγκαίες πιστοληπτικές αξιολογήσεις προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση του ομολόγου. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποσπάσει βαθμολογία με «ΒΒ-» (με σταθερό outlook) από τη Fitch αλλά και «Β» της S&P.

Πηγή: Euro2day