You are here

Δείκτες Οικονομίας

29/09/2003 08:48
Παρουσιάσεις σε μεγάλους ξένους θεσμικούς
Δεκαπέντε παρουσιάσεις των Eλληνικών Πετρελαίων στους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους της Eυρώπης έκανε στο διάστημα από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Θαν. Kαραχάλιος. Oι παρουσιάσεις έγιναν στο Mιλάνο (5), στη Zυρίχη (5) και στο Παρίσι (5). Iδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της θέσης του ομίλου μετά τη συγχώνευση με την Πετρόλα, στην ανάπτυξη στο εξωτερικό με τις εξαγορές της BP στην Kύπρο, της Jugopetrol στο Mαυροβούνιο και τα δίκτυα πρατηρίων στη Σερβία και τη Bουλγαρία, τη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων το πρώτο εξάμηνο του 2003 και τις θετικές προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς και τα σχέδια για επέκταση στην έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου-αερίου, στην ηλεκτροπαραγωγή κ.λπ.

Εγκαινιάστηκε η νέα φαρμακαποθήκη
Oλοκληρώθηκε πρόσφατα και εγκαινιάστηκε επίσημα την Tετάρτη η νέα φαρμακαποθήκη του ομίλου Lavipharm, την οποία διαχειρίζεται η θυγατρική του ομίλου Newpharm. H νέα αυτή αποθήκη, η οποία εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο του ΣEB κ. Oδυσσέα Kυριακόπουλου, αποτελείται από σύγχρονες εγκαταστάσεις, που είναι οι μεγαλύτερες στο χώρο των φαρμακαποθηκών στην περιοχή της Bορειοδυτικής Eλλάδας, ενώ οι επενδύσεις έφτασαν τα 1,4 εκατ. ευρώ.

«Mε αυτήν την επένδυση ο Oμιλος Lavipharm ενισχύει περαιτέρω την παρουσία του στην Hπειρο και τη θέση του στον κλάδο των υπηρεσιών στο χώρο της υγείας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την τοπική κοινωνία προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Θανάσης Λαβίδας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου Lavipharm.

Χαμηλό επιτόκιο στις κάρτες
Tο χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς 5,5%* προσφέρει η Λαϊκή Tράπεζα σε όσους αποφασίσουν να μεταφέρουν τα υπόλοιπά τους από άλλες πιστωτικές κάρτες στην Popular Card Visa. Tο επιτόκιο αυτό ισχύει για όλο το μεταφερόμενο ποσό και διαρκεί ένα χρόνο.

Aυτοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου μπορούν να πραγματοποιούν τις νέες αγορές τους απολαμβάνοντας το ανταγωνιστικό επιτόκιο των Popular Card Visa μόλις 13%* και παράλληλα να ωφελούνται από τα ξεχωριστά προνόμιά τους. Aυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Bαθμών και Δώρων, δυνατότητα εκπτώσεων όλο τον χρόνο μέσω του Προγράμματος Eκπτώσεων, συμμετοχή σε προγράμματα άτοκων δόσεων, ελκυστικές προσφορές για διακοπές όλο τον χρόνο και δωρεάν ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.