You are here

Δένδιας: Η επίσκεψη Πομπέο επιβεβαιώνει ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ

28/09/2020 10:42

Συνάντηση είχαν το πρωί της Δευτέρας ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια στη Θεσσαλονίκη.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι η επίσκεψη Πομπέο επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς και τη διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. «Υποδέχτηκα τον Μάικ Πομπέο στην πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πομπέο, λίγο πριν τη συνάντηση με δική του ανάρτηση σημειώνει: «Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινή στρατηγική. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες -μεταξύ άλλων- ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

ΚΥΠΕ