You are here

Deutsche Bank: Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές για Πειραιώς και Alpha

09/09/2019 16:25

Οι δύο ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μεγέθη του 2020. Χρειάζεται επιτάχυνση για τα κόκκινα δάνεια. Οι προβλέψεις και οι τιμές-στόχοι.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha BankΑΛΦΑ -2,82% συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών με τις μεγαλύτερες θετικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Deutsche Bank.

Ειδικότερα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς το 2020 έχουν ενισχυθεί άνω του 15% τον τελευταίο μήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Αlpha Βank διαμορφώνεται περί το 3%.

Σε τριμηνιαία βάση, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή είναι αυξημένες άνω του 20% για την Πειραιώς και άνω του 10% για την Αlpha Βank. 

Όπως αναφέρει η DB, με βάση τα κέρδη μετά προβλέψεων, οι εκτιμήσεις της σε σχέση με τις συγκλίνουσες προβλέψεις είναι υψηλότερες στις περιπτώσεις των Τράπεζας Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας. 

Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy για Αlpha Βank με την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ και σύσταση hold για Eurobank με τον στόχο στο 0,8 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα με την τιμή-στόχο στα 2,3 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς με τον στόχο στα 2,7 ευρώ.

Tα «κόκκινα» δάνεια
Όπως αναφέρει ο γερμανικός οίκος σε ξεχωριστή έκθεση, οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν τα ακαθάριστα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 6% σε τριμηνιαία βάση το Q2, ταχύτερα από το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε όρους επιδόσεων στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κλάδος εμφάνισε μείωση κατά 3,4% στο τρίμηνο, κυρίως λόγω πωλήσεων χαρτοφυλακίων.

Όπως αναφέρει η DB, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων ώστε να πετύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους για τα NPEs. Ωστόσο, και η οργανική μείωση των NPEs είναι αντίστοιχα σημαντικός δείκτης για την ελληνική οικονομία.

Πηγή: Euro2day