You are here

Deutsche Bank,Credit Suisse και Morgan Stanley οι σύμβουλοι για εκτίμηση της προσφοράς της Πειραιώς

29/07/2010 16:02
Η κυβέρνηση θα προσλάβει την Deutsche Bank, την Credit Suisse και την Morgan Stanley ως συμβούλους για την αποτίμηση της πρότασης της Πειραιώς για εξαγορά της συμμετοχής του Δημοσίου στην ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ανέφερε το Reuters, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, το οποίο αρνήθηκαν να σχολιάσουν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε στις 15 Ιουλίου ότι προσφέρει 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά για την εξαγορά ποσοστού 77,3% που κατέχει το Δημόσιο στην ATEbank και του 33% στο ΤΤ.

"Το υπουργείο Οικονομικών θα προσλάβει για τη συγκεκριμένη διαδικασία τις Deutsche Bank, Credit Suisse και Morgan Stanley, οι οποίες θα κληθούν μέσα στον επόμενο μήνα να συντάξουν την έκθεσή τους, από την οποία θα εξαρτηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο", ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι τράπεζες πλήττονται ιδιαίτερα από την ύφεση στη χώρα με αύξηση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων. Από την άλλη, η χρηματοδότησή τους από την διατραπεζική αγορά έχει παγώσει, εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ελλάδα..

Σημειώνεται ότι η ATEbank δεν πέρασε τα τεστ αντοχής των τραπεζών, ενώ η Πειραιώς πέρασε οριακά.

Η Πειραιώς έχει ανακοινώσει ότι στις 26 Ιουλίου ότι θα προσδιορίσει στον κατάλληλο χρόνο τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του ποσοστού στο ΤΤ και την ATEbank.