You are here

Διαψεύδει ο Κοτζιάς δημοσιεύματα για συμφωνία επιστροφής των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία

13/11/2019 14:17

Για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι η Τουρκία είχε έτοιμη στρατιωτική επιχείρηση για τη μεταφορά των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Κοτζιάς.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα Nordic Monitor, διευθυντής της οποίας είναι ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποσγκιούρτ παρουσιάζει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η επιχείρηση μεταφοράς των οκτώ στρατιωτικών ήταν έτοιμη ενώ ενήμερη για αυτήν ήταν και η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο επιβεβαιώνει και ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος σημειώνει ότι ήρθε σε επαφή με τον κ. Κοτζιά ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι οκτώ θα επιστρέφονταν το συντομότερο. Σύμφωνα πάντα με το Nordic Monitor, το σχέδιο «κόλλησε» λόγω της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης να εξετάσει άμεσα το αίτημα των οκτώ για παροχή πολιτικού ασύλου.

ΚΥΠΕ