You are here

Διαταγή πληρωμής από Πειραιώς κατά Κουτσολιούτσων

11/02/2019 11:32

Διαταγή πληρωμής για οφειλή 5 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ +2,90% την περασμένη Παρασκευή, η οποία αφορά σε προσωπικό δάνειο των Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.

Το δάνειο -αρχικού ύψους 15 εκατ. ευρώ-, το οποίο είχε ως εξασφάλιση μετοχές της προβληματικής εισηγμένης Folli Follie, έπαψε να εξυπηρετείται, με αποτέλεσμα η Τράπεζα να προχωρήσει στα δέοντα.

Αν και συνολικά οι ελληνικές πιστώτριες τράπεζες κάλυψαν την έκθεσή τους έναντι χορηγήσεων προς τη Folli Follie (μέσω της ενεχυρίασης των μετοχών της Aττικά Πολυκαταστήματα), αποδεικνύεται πως η οικογένεια Κουτσολιούτσου έχει αφήσει «ανοιχτά υπόλοιπα».

Οι προσπάθειες της τράπεζας για την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων προσέκρουσε δε στις κινήσεις της οικογένειας που προηγήθηκαν, όπως η παραχώρηση προσημείωσης σημαντικών ακινήτων κατοχής της στη «φιλική» Petrus AG.

Πρόκειται για την προσωπική εταιρεία του κ. Holzer Neumman Andres, μέτοχο, στέλεχος και τέως αντιπρόεδρο της Dufry, η οποία προσημείωσε τόσο το περιβόητο ακίνητο της οικογένειας στις Σπέτσες, όσο και ακίνητά της σε Αστυπάλαια, Κηφισιά και δύο ακόμη περιοχές. Η κίνηση είχε ως στόχο να δοθεί εμμέσως προστασία στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, τόσο από πιστωτές όσο και από επενδυτές της εταιρείας.

Πηγή: Euro2day