You are here

Διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Πειραιώς

24/05/2017 09:23
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές με στόχο την ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας. Σε αυτήν εισέρχονται οι κ.κ. Θύμιος Κυριακόπουλος, Γεώργιος Κορμάς και Γεώργιος Χριστόπουλος. Ειδικότερα,ο Θύμιος Κυριακόπουλος θα έχει θέση Ανώτερου Γενικού Διευθυντή και θα συντονίσει τις εργασίες εν όψει των stress tests το 2018, να εξετάσει και να υλοποιήσει σενάρια βελτιστοποίησης των λειτουργιών και του ισολογισμού. Μεταξύ άλλων,έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στο τμήμα διακανονισμού σταθερού εισοδήματος τηςGoldmanSachs, έχει συμμετάσχει στο σχηματισμό μιας επιχείρησηςfintechμε την επωνυμίαMarketAxessInc, που είναι τώρα εισηγμένη στο NASDAQ και έχει διατελέσει στρατηγικός σύμβουλος της DeutscheBank. Ο κ. Γιώργος Κορμάς αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην Πειραιώς Real Estate.

Ο κ.Κορμάς ήταν υπεύθυνος για όλα τα μεγάλα έργα της Τράπεζας της Ελλάδος που συνδέονται με τις υπηρεσίες χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, όλων των ασκήσεων αναθεώρησης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τελευταίων έξι ετών και της αναδιοργάνωσης ολόκληρης της επιχειρηματικήςακίνητης περιουσίαςτης τράπεζας.

Ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος θα είναιΣύμβουλος Διοίκησηςτου Διευθύνοντος Συμβούλου, σε στενή συνεργασία με το Recovery Banking Unit και άλλες διευθύνσεις της Τράπεζας, που αναπτύσσουν το πλαίσιο και συντονίζουν τις συναλλαγές βελτιστοποίησης του ισολογισμού.

Ο κ. Χριστόπουλος έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα σταθερού εισοδήματος της Nomura International, Global Head στον τομέα αναδυόμενων αγορών στη Dresdner Kleinwort.