You are here

ΔΟΛ: Βελτίωση μεγεθών στο 9μηνο

24/10/2003 16:32
Σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων παρουσίασε σε ενοποιημένο επίπεδο παρουσίασε στο εννεάμηνο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Συγκεκριμένα τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,52 εκατ. ευρώ από 4,04 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 61%. Η αύξηση είναι ουσιαστικά ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο όμιλος είχε παρουσιάσει στο εννεάμηνο του 2002 έκτακτα κέρδη ύψους 2,4 εκατ. ευρώ έναντι μόνο 525 χιλ. ευρώ στο τρέχον εννεάμηνο.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΔΟΛ η άνοδος της κερδοφορίας οφείλεται κυρίως στην συνεχιζόμενη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων δεδομένου ότι τα ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης υπερτριπλασιάστηκαν συγκριτικά με τα αντίστοιχα του εννεαμήνου του 2002 και διαμορφώθηκαν σε 5,99 εκατ. ευρώ έναντι 1,62 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 270%.

Ειδικότερα τα λειτουργικά αποτελέσματα προ χρηματοοικονομικών διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 4,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 299 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2002, ως συνέπεια αφενός της αύξησης των πωλήσεων κατά 5,3% αφετέρου δε της συνεχιζόμενης βελτίωσης των περιθωρίων μικτού και λειτουργικού κέρδους που οφείλεται στην βελτίωση κόστους πωληθέντων και την καθαρή μείωση των γενικών εξόδων διοίκησης και διάθεσης.

Τέλος βελτίωση παρουσίασαν κατά διαρθρωτικά οικονομικά μεγέθη του ΔΟΛ με μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας και η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων.