You are here

Δραπέτευσε ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

21/11/2018 06:46

Αναζητείται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος κρατείται στην Ελλάδα για υποθέσεις διαφθοράς οι οποίες εκδικάζονται αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, ο Όσβαλντ φαίνεται ότι παραβίασε τους όρους κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»). «Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016,  επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο ρόλος του Όσβαλντ θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικός για υποθέσεις όπως τα εξοπλιστικά προγράμματα και το σκάνδαλο Siemens. Eίχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η Εισαγγελία Αθηνών.

ΚΥΠΕ