You are here

Δυναμική ανάπτυξη για τον όμιλο ΟΤΕ

10/03/2016 08:17
Η μείωση του δανεισμού που επέφερε στον Όμιλο ΟΤΕ 200 εκατ. ευρώ λιγότερους τόκους, η αύξηση των επενδύσεων κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς, η καθιέρωση ενιαίας εμπορικής μάρκας, αλλά και η αύξηση της συνδρομητικής τηλεόρασης, ήταν οι αποφάσεις «σταθμοί» του ΟΤΕ το 2015, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της διοικητικής ομάδας του ομίλου ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Τσαμάζ είπε χαρακτηριστικά: «Αν έπρεπε να περιγράψω την περασμένη χρονιά με μία φράση, θα έλεγα ότι μέσα σε ένα αφύσικο περιβάλλον είχαμε μία φυσιολογική χρονιά».

Το Management Team Meeting ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος, για 4η χρονιά, με σύνθημα «Είμαστε όλοι στην Πρώτη Γραμμή». Ο απολογισμός της χρονιάς περιελάμβανε ειδικές αναφορές στις σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα Νέας Γενιάς, κρίσιμο πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας. Αναφερόμενος στη συνδρομητική τηλεόραση τόνισε ότι η χρονιά έκλεισε με 450.000 χιλιάδες συνδρομητές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Περιγράφοντας τις επιδόσεις του ομίλου το 2015, ο κ. Τσαμάζ έκανε ειδική μνεία στη συνολική μείωση του δανεισμού κατά 80%, την πενταετία 2010-2015, από 4,3 δισ. σε 0,9 δισ., με αποτέλεσμα το κόστος των τόκων να είναι μειωμένο κατά 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις 330 προσλήψεις στο 2015. «Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 εργαζομένους. Πολύ λίγες εταιρείες στη χώρα μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «όχι απλά διατηρούμε τις επενδύσεις μας, αλλά τις αυξάνουμε σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο».

Μαρία Μόσχου