You are here

Δυσαρέσκεια για τον δημόσιο τουριστικό μηχανισμό

03/10/2003 10:33
Tο ενδιαφέρον του Κ. Σημίτη προσελκύει ο πολυπληθής, αλλά αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δημόσιος τουριστικός μηχανισμός, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πιο ευέλικτο σχήμα και να αναδειχθεί το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον κλάδο, σε περίοδο τουριστικής ύφεσης.

Στη σημερινή σύσκεψη στο μέγαρο Mαξίμου θα συμμετάσχει ο υπουργός Oικονομίας, N. Xριστοδουλάκης, η πολιτική ηγεσία του Tουρισμού, ο υπουργός και υφυπουργός Aνάπτυξης κ.κ. A. Tσοχατζόπουλος και Δ. Γεωργακόπουλος, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. T. Xαρδούβελης και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου κ. Σ. Kοσμίδης.

H σημερινή συνάντηση λίγο πριν από την πρώτη συνεδρίαση του διυπουργικού για τον Tουρισμό υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και ό,τι επακολουθήσει σε σχέση με δομές και πρόσωπα, αποτελεί την απάντηση σε μια έντονη δυσαρέσκεια εκ μέρους της τουριστικής αγοράς απέναντι στην τουριστική ηγεσία. Οταν η ΤτΕ κατέγραψε για το 7μηνο του 2003 μείωση των τουριστικών εισπράξεων κατά 460 εκατ. ευρώ, έναντι του αντίστοιχου 7μήνου του 2002 μάλλον το «ποτήρι» της υπομονής και της ανοχής ξεχείλισε.