You are here

Εισαγγελική παρέμβαση κατά Ε. Κεφαλαιαγοράς για τις ''φούσκες''

11/07/2003 10:41
Τη διερεύνηση για ποινικές ευθύνες των μελών της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς, όσον αφορά στον έλεγχο των εταιριών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παντελής Στραγάλης, καθώς έκρινε ότι τα μέλη της Eπιτροπής της περιόδου 1999 - 2000 παρέβησαν το καθήκον τους, μη διαγράφοντας από το XAA τις εταιρίες που φέρονταν αναμεμειγμένες σε χειραγώγηση μετοχών, αν και γνώριζαν ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο παραβίασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα ενδείξεις υπάρχουν για τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρο Θωμαδάκη, τον αντιπρόεδρο Α΄ Γ. Φλώρου, τον αντιπρόεδρο Β΄ Α. Βουσβούνη, και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. (Δ. Μόσχου, Β. Καμπέλη, Δ. Χατζηγρηγοριάδη, Α. Σαρρηγεώργου και Π. Καρβουνόπουλος.

Ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία στο νέο ανακριτή Νικηφόρο Τάγκα, ζητώντας να προχωρήσει η ποινική διαδικασία εναντίον των προαναφερθέντων.

Επίσης, ο κ. Στραγάλης ζητά από τον ανακριτή να ελέγξει αν απαιτείται η άρση του τραπεζικού απορρήτου των επιχειρηματιών και χρηματιστών Παναγιώτη Κονταλέξη, Δημήτρη Ράνιου, Ηλία Τσοτάκου, Γιάννη Μούστου, Κώστα Αρνακούρου, Στέλιου και Χρυσής Στέγγου, Σπύρου Τασόγλου, Παναγιώτη Πανούση, Ηλία Μπογδάνου, Γιώργου Μπατατούδη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος εισαγγελέας έχει ζητήσει τη διερεύνηση εκ μέρους του ΣΔΟΕ των ”χαρτοφυλακίων” των εμπλεκόμενων προσώπων, αλλά και τυχόν αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στις εμπλεκόμενες εισηγμένες (Τασόγλου, Αctive, Intersat, ΕΡΓΑΣ, ΑΤΤΙΚΑΤ, Τεχνική Ολυμπιακή).

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια που είχε διερευνήσει όλες τις σχετικές υποθέσεις είχε προτείνει την απαλλαγή όλων και είχε ζητήσει να τεθούν στο αρχείο οι σχετικές δικογραφίες.