You are here

Εισαγόμενες πιέσεις, επόμενο σημείο στήριξης οι 2.120

07/08/2003 13:46
Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, με τους πωλητές να υπερισχύσουν έναντι των αγοραστών, ενώ ο Γ.Δ. υποχωρεί κάτω από το σημείο αντίστασης των 2.150 μονάδων, ενώ οι αναλυτές θεωρούν ότι ίσως τον δούμε να υποχωρεί και μέχρι τις 2.120 μονάδες. Και πάλι σύμφωνα με τους αναλυτές, το συγκεκριμένο σημείο ίσως αποτελέσει εφαλτήριο για μια εκ νέου αντίδραση.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται αυτή την ώρα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κάτι που κρατά σε στάση αναμονής τους επενδυτές στην εγχώρια αγορά.

Σε αρνητικό έδαφος και όλοι οι δείκτες FTSE, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνονται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ακολουθούν η υψηλή και η περιφέρεια.

Από τους επιμέρους κλάδους, οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνονται στις εταιρίες Συμμετοχών και Επενδύσεων και ακολουθούν τα Τρόφιμα - Ποτά και τα Βασικά Μέταλλα, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει ο κατασκευαστικός κλάδος.

Σε αρνητικό έδαφος και οι Τράπεζες, ενώ μικρές απώλειες καταγράφει και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος.

Ειδικότερα, μικρές απώλειες σημειώνει η μετοχή του ΟΤΕ, ο οποίος κρατά, ωστόσο τα 11 ευρώ με καλό τζίρο, ενώ σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται οι μετοχές των Εθνική και Alpha, με την πρώτη να έχει χάσει τα 18 ευρώ και τη δεύτερη να βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την τιμή.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Panafon Vodafone, ενώ απώλειες καταγράφει η μετοχή της Eurobank, η οποία σήμερα ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Σημαντικές πιέσεις, άνω του 2% ασκούνται και στη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ πολύ καλά συνεχίζει κατά τη δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσης της η μετοχή της Κρι Κρι.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός ταμπλό, μετά τη χτεσινή απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ, είναι στη σημερινή διαδικασία η μετοχή της Seafarm, λόγω της αδυναμίας για κάλυψη των υποχρεώσεων της για το μέρισμα και την καταγγελία για δεύτερο κοινοπρακτικό. Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας ανέρχονται 23,614 εκατ. ευρώ.