You are here

Έκκληση Σαμαρά για εξεύρεση λύσης

20/03/2015 08:21
Την άμεση εξεύρεση λύσης, κυρίως στο πρόβλημα της ρευστότητας, ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της χθεσινής του τοποθέτησης στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ενώ στις κατ΄ ιδίαν σύντομες συναντήσεις που είχε με ηγέτες κεντροδεξιών κομμάτων, τους ζήτησε να βοηθήσουν ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο περιθώριο της Συνόδου είχε κατ΄ ιδίαν ολιγόλεπτες συζητήσεις με την Αγκ. Μέρκελ, τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, τον Μ. Ραχόι και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους και αρχηγούς κρατών, στους οποίους εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση πριν να είναι πολύ αργά. Στην τοποθέτησή του ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί λύση πάση θυσία, γιατί επιδεινώνεται η κατάσταση στη χώρα και κυρίως από πλευράς ρευστότητας.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε θετικός στο να στηρίξει οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα αντιμετωπίζει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, αλλά αντίθετος σε προσκόμματα που μπλοκάρουν τις αποκρατικοποιήσεις, τις επενδύσεις και την απελευθέρωση της αγοράς. Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της Συνόδου, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι εξήγησε στους ηγέτες του ΕΛΚ, πως η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα, σημειώνοντας ότι αν και κατάφερε να έχει πλεονάσματα και να βγει στην ανάπτυξη, «τώρα κινδυνεύουν να χαθούν». «Ζήτησα», πρόσθεσε «να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής απ' όλες τις πλευρές και να βρεθεί συμφωνία το ταχύτερο και να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί καθαρή λύση και το ταχύτερο».

Ο χρόνος που περνάει, τόνισε, «αυξάνει το 'λογαριασμό' και μεγαλώνει τους κινδύνους. Θέσεις εργασίας χάνονται, έσοδα χάνονται, επενδύσεις χάνονται, ευκαιρίες χάνονται καθημερινά». Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια» και κατέληξε λέγοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη.

Δημήτρης Τσιούφος