You are here

Εκλεισε η συμφωνία Πειραιώς-Proton Bank

05/11/2008 08:27
Εκλεισε αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συμφωνία σύμπραξης της Proton Bank με την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, θα υπάρξει πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου η ανακοίνωση και από τις δύο πλευρές. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε νέα βάση όσον αφορά τη σχέση ανταλλαγής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής θα είναι 8,25 μετοχές Proton Bank για κάθε 1 μετοχή Tράπεζας Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία για κατ` αρχήν ανταλλαγή περίπου του 26,98% της Proton Bank με ίδιες μετοχές της στις 13 Οκτωβρίου 2008 με σχέση ανταλλαγής τότε 5,5 μετοχές Proton Bank για κάθε 1 Tράπεζας Πειραιώς.

Η συμφωνία ναυάγησε όταν μετά τη διενέργεια due diligence (οικονομικού ελέγχου) ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησε η σχέση ανταλλαγής να μεταβληθεί υπέρ της, απαίτηση που δεν έγινε αποδεκτή από τους μετόχους της Proton.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σύμπραξη της Proton Bank με την Τράπεζα Πειραιώς είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την σύσταση της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις διοικήσεις των μικρών πιστωτικών ιδρυμάτων βάσει της οποίας οι μικροί του κλάδου πρέπει να «συγχωνευθούν με τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες και όχι μεταξύ τους».