You are here

Ελληνική Τράπεζα: Δάνειο 100 εκατ. ευρώ

24/10/2003 11:15
Oμολογιακό δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ εκδίδει η Eλληνική Tράπεζα, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη των εργασιών της, στην Eλλάδα. Tο δάνειο τριετούς διάρκειας είναι πλήρους εξασφάλισης, και κυμαινόμενου επιτοκίου, βαθμολογήθηκε δε από τη Moody?s με Baa2. Tο βιβλίο προσφορών άνοιξε χθες με ανάδοχο την Deutchebank.

Στόχος της Eλληνικής Tράπεζας, της οποίας οι χορηγήσεις στο σύνολό τους φθάνουν στα 430 εκατ. ευρώ είναι να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης των εργασιών της τάξης του 30%. H τράπεζα λόγω του μικρού της μεγέθους απευθύνεται σε όλο το διάστημα της λειτουργίας της στη χώρα μας σε μικρές κυρίως επιχειρήσεις ενώ τώρα πραγματοποιεί ανοίγματα και σε επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους.

Διαθέτει ένα δίκτυο που αριθμεί 16 καταστήματα, τα οποία έως το τέλος του έτους θα είναι 20, με προοπτική τα 25 το 2004. H στεγαστική πίστη της τράπεζας αποτελεί ένα ποσοστό 19% στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της ενώ πολύ μικρό είναι το ποσοστό της καταναλωτικής πίστης.

Ωστόσο, η τράπεζα διαθέτει έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τάξεως του 15% που της επιτρέπει να πατάει γερά στα πόδια της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκησή της.