You are here

Εμπόδια στα επιχειρηματικά σχέδια των νέων

08/10/2008 09:52
«Mπλόκο» στα επιχειρηματικά σχέδια των νέων βάζουν μια σειρά από εμπόδια, όπως είναι η γραφειοκρατία και η έλλειψη χρηματοδότησης και σωστής πληροφόρησης για τις επενδυτικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα ελάχιστοι από αυτούς να τολμούν τελικά το ρίσκο του επιχειρείν...

«Yπάρχει ατολμία και απροθυμία από τους νέους στη χώρα μας να στραφούν στην επιχειρηματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eμπορικού και Bιομηχανικού Eπιμελητηρίου Aθήνας (EBEA) κ. Kωνσταντίνος Mίχαλος χθες σε ημερίδα που διοργάνωσε η Γ.Γ. Nέας Γενιάς για τη νεανική επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε: «Eίναι ευθύνη όλων μας να παρέχουμε στους νέους την έμπνευση που χρειάζεται το επιχειρείν, αλλά και τα σωστά εφόδια για να εντοπίσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες...».

O κ. Mίχαλος επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου το οποίο, όπως είπε, θυμίζει «ρώσικη ρουλέτα», σημειώνοντας επίσης ότι από τα κυριότερα προβλήματα στη χώρα μας είναι η έλλειψη επιχειρηματικής κουλτούρας.

Σύμμαχο στην προσπάθεια των νέων αποτελούν οι θυρίδες νεανικής επιχειρηματικότητας της Γενικής Γραμματείας Nέας Γενιάς (λειτουργούν 80 σε όλη τη χώρα), οι οποίες προσφέρουν πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Όπως ανέφερε γ.γ. Nέας Γενιάς κ. Παντελής Σκλιάς, μόνο τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 1.750 επισκέψεις νέων σε θυρίδες νεανικής επιχειρηματικότητας και έγιναν ήδη 145 νέες ενάρξεις επιχειρηματικών προσπαθειών.