You are here

Ενημέρωση Δένδια στην αντιπολίτευση για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία

26/06/2020 17:35

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενημέρωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας διεξήγαγε συναντήσεις με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, ενημερώνοντάς τους για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει και για ευρύτερα ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

«Είχα την ευκαιρία επίσης να διαβεβαιώσω ότι με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Η ενότητα του ελληνικού λαού, η εμπιστοσύνη στο διεθνές δίκαιο, η αποτρεπτική αμυντική ικανότητα της χώρας και η στήριξη των συμμάχων και εταίρων μας, είναι οι ισχυροί πυλώνες της πανεθνικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κατέληξε.