You are here

Ενισχύονται τα μεγέθη της Τρ. Πειραιώς στην Κύπρο

17/04/2008 08:55
Τις πρώτες ενδείξεις για την πορεία της Τράπεζας Πειραιώς τους δύο μήνες που δραστηριοποιείται στην Κύπρο έδωσε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης.

Σε ομιλία του, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι η άδεια για πλήρεις τραπεζικές εργασίες της Πειραιώς δόθηκε από την Κεντρική Τράπεζα στις 29 Νοεμβρίου 2007, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου συμφωνήθηκε η εξαγορά των καταστημάτων της Arab Bank.

«Στους δύο μήνες που μεσολάβησαν καταφέραμε να αυξήσουμε τα καταστήματά μας σε δέκα και σύντομα θα γίνουν 14», προσθέτοντας ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 53% και οι χορηγήσεις κατά 10%.

Η στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχρονης τράπεζας που θα προσφέρει πλήρες φάσμα τραπεζικών και επενδυτικών υπηρεσιών και προϊόντων στην αγορά.

Στόχος

Ευρύτερος στόχος, πρόσθεσε ο κ. Λοϊζίδης, είναι η ανάδειξη της Κύπρου σε ένα χρηματοοικονομικό κέντρο για τη γύρω περιοχή, ώστε να προσελκύσει καταθέσεις και κεφάλαια προς διαχείριση.

Στο τέλος Φεβρουαρίου, το δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας έφθανε τα 139 εκατ. ευρώ και το καταθετικό τα 286 εκατ. ευρώ.

Είχε συνολικό μερίδιο 0,33% και 0,56%, αντίστοιχα στο σύνολο της δανειακής και καταθετικής αγοράς.

Ο απλός δανεισμός φθηνού χρήματος δεν είναι αυτοσκοπός, πρόσθεσε ο κ. Λοϊζίδης, ούτε και ιδιαίτερα επιθυμητός. «Δεν είναι προτεραιότητά μας η απόκτηση συγκεκριμένου μεριδίου αγοράς, είτε στις χορηγήσεις είτε στις καταθέσεις και σίγουρα δεν θα αποτελέσει το κύριο κριτήριο μέτρησης της επιτυχίας μας στην Κύπρο», ανέφερε.