You are here

Ενίσχυση εμπορίου και αμυντικής συνεργασίας με ΗΒ

27/10/2021 17:20

Το άνοιγμα νέων εμπορικών ευκαιριών και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, που επιτρέπει η συμφωνία-πλαίσιο που υπεγράφη στο Λονδίνο τη Δευτέρα, επισήμανε η Υφυπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου Γουέντι Μόρτον.

Η κα Μόρτον ρωτήθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων από τη βουλευτή των Συντηρητικών Σάρα Μπρίτκλιφ για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Δένδιας και Λιζ Τρας.

«Το νέο στρατηγικό διμερές πλαίσιο θα οικοδομήσει επί της συνεργασίας των δύο χωρών μας. Θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για εμπόριο και επενδύσεις και στις δύο χώρες, επιτρέποντάς μας να χτίσουμε επί του εμπορίου ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως που ήδη έχουμε. Θα επιτρέψει επίσης καλύτερη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεών μας, των επενδυτών και της βιομηχανίας και θα προωθήσει ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία στην ασφάλεια και στην άμυνα, τόσο ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ όσο και με ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης έναντι απειλών ασφαλείας», ήταν η απάντηση της κ. Μόρτον.