You are here

Ενοποιημένος πλέον ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς

10/12/2013 08:32
H Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το έργο της ενοποίησης των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της MILLENNIUM BANK, στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής του Ομίλου. Έτσι σε χρονικό διάστημα 14 μηνών, 6 τράπεζες έγιναν 1, προς όφελος των 6,9 εκατομμυρίων πελατών της ενιαίας πλέον Τράπεζας Πειραιώς. Χρόνος που αποτελεί ρεκόρ στα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά, με βάση τις διεθνείς αναφορές.

Συγκεκριμένα, από χθες Δεκεμβρίου 2013, όλοι οι πελάτες του πρώην δικτύου της MILLENNIUM BANK και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται, από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 960 καταστημάτων, των 2.060 ΑΤΜs και των 400 μηχανημάτων Easypay.

Από την ίδια ημέρα όλοι οι πελάτες χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους την πολυβραβευμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank, καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής της MILLENNIUM BANK ήταν το πέμπτο και τελευταίο βήμα, μετά την ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής της πρώην ΑΤΕbank, και των εγχώριων δικτύων της πρώην Ελληνικής Τράπεζας, της πρώην Τράπεζας Κύπρου και της πρώην CPB Bank.

Η συστημική και λειτουργική ενοποίηση και των πέντε τραπεζών ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία -πολύ νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό- γεγονός που προσδίδει ένα πρόσθετο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Διοίκησης, για μια νέα, ισχυρή τράπεζα στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.