You are here

Εντείνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με αφορμή το Χρηματιστήριο

21/06/2003 12:11
Σκληρή απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Ρουσόπουλου, σε δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με το Χρηματιστήριο:

'Με απίστευτο κυνισμό, ο κ. Λαλιώτης παραδέχθηκε σήμερα αυτά που η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει επί χρόνια για το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνηση Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ παρενέβαιναν στο Χρηματιστήριο, με μόνο κίνητρο κομματικά και πολιτικά οφέλη. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν περιορίζονταν στις δηλώσεις του κ. Σημίτη, των Υπουργών του και των διοικητών κρατικών Τραπεζών, ότι οι τιμές των μετοχών ήταν τάχα χαμηλά και ότι θα ανέβουν ακόμη περισσότερο. Ο κ. Λαλιώτης παραδέχθηκε σήμερα ότι το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, η ΔΕΚΑ, τόσο το 1999, όσο και το 2000, παρενέβαινε συστηματικά στο Χρηματιστήριο. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ, όταν προέτρεπαν τους Έλληνες να μπουν στο Χρηματιστήριο, γνώριζαν ότι τους καλούσαν να επενδύσουν σε μετοχές - φούσκες. Μετά τις σημερινές δηλώσεις του κ. Λαλιώτη, ουδείς πλέον αμφιβάλλει ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου φέρει σφραγίδα ΠΑΣΟΚ'.

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Θ. Ρουσόπουλο, δήλωσε τα εξής:

'Ο κ. Ρουσόπουλος 'εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια'. Με απίστευτο κυνισμό καταφεύγει σε στρεψοδικίες και ψέματα για μια ακόμα φορά. Ο κ. Ρουσόπουλος αποφεύγει να μιλήσει για την 'ταμπακιέρα', για τις πολιτικές επενδύσεις και τις πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας και των στελεχών της Ν.Δ. στα παιχνίδια του Χρηματιστηρίου κατά την προεκλογική περίοδο 1999-2000. Δυστυχώς για τον κ. Ρουσόπουλο και το Κόμμα του υπάρχουν οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή και των στελεχών της Ν.Δ., που αποδεικνύουν τις παρεμβάσεις και τα παιχνίδια της Ν.Δ. με το Χρηματιστήριο εκείνη την περίοδο. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Κ. Καραμανλή και των στελεχών της Ν.Δ. υπάρχουν και στις εφημερίδες και στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Όλοι τις γνωρίζουν και όλοι τις θυμούνται γιατί έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο κ. Ρουσόπουλος μπορεί να τις βρει. Αφού ακούσει, διαβάσει και δει αυτές τις δηλώσεις, είναι σίγουρο ότι θα εμπλουτίσει τις γνώσεις του ως νεόκοπος εκπρόσωπος της Ν.Δ.'