You are here

Εως 200 απολύσεις στην Intracom, λόγω κρίσης

19/11/2008 08:38
Την απόλυση 120 - 200 ατόμων στον Ομιλο ανακοίνωσε και επίσημα η Intracom στο επιχειρησιακό σωματείο προκαλώντας την απεργιακή αντίδραση των εργαζομένων.

Όπως ανακοίνωσε χθες το σωματείο των εργαζομένων, οι περικοπές προσωπικού (κυρίως στις εταιρείες Intracom Telecom και Intracom IT Services) είναι, κατά την εταιρεία, αναγκαίες και «επιβάλλονται εξ αιτίας της μείωσης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων αλλά και για λόγους εξορθολογισμού ενόψει της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Το Δ.Σ. του σωματείου ύστερα από γενική συνέλευση προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη ζητώντας να μη γίνει καμία απόλυση, να μην κλείσει το παράρτημα της Ξάνθης και να αυξηθούν οι αποδοχές με την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης (το σωματείο διεκδικεί αύξηση 90 ευρώ το μήνα από την 1/1/2008).

Εξορθολογισμός

Πριν από δύο εβδομάδες στελέχη της εταιρείας τόνιζαν ότι θα γίνουν περικοπές σταδιακά σε συνάρτηση και με την περάτωση συγκεκριμένων έργων. Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν ότι ο εξορθολογισμός των δραστηριοτήτων είναι η κύρια αιτία για την οποία πρόκειται να υπάρξουν περικοπές προσωπικού, πέρα από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Οι σχεδιαζόμενες περικοπές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι της τάξεως περίπου του 5% στην Intracom Holdings, η οποία ελέγχεται κατά 51% από τη ρωσική Sitronics και κατά 49% από την Intracom Holdings.

Ο αριθμός των εργαζόμενων που θα αποχωρήσουν -και σε αυτή την περίπτωση σταδιακά- εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 100 και η κίνηση γίνεται στα πλαίσια της αναθεώρησης σχεδίων που κάνει ο ρωσικός όμιλος αυτή την περίοδο προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.