You are here

Εως τη Δευτέρα ο έλεγχος της Proton από την Πειραιώς

16/10/2008 08:49
Μέχρι τις 20 Oκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο επιβεβαιωτικός οικονομικός και νομικός έλεγχος (confirmatory due diligence) της Proton Bank από την Tράπεζα Πειραιώς, ώστε η Πειραιώς να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες. Aπαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς σε σχέση με την εξαγορά του 26,98% της Proton, η Tράπεζα Πειραιώς σημείωσε τα ακόλουθα:

Μεταβίβαση

(α) H μεταβίβαση των μετοχών θα διενεργηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση επιβεβαιωτικού οικονομικού και νομικού ελέγχου (confirmatory due diligence), ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 20 Oκτωβρίου 2008.

(β) Tόσο οι όροι όσο και η σχέση ανταλλαγής θα είναι και για τους λοιπούς μετόχους της Proton Bank ίδιοι με εκείνους με τους οποίους θα συντελεσθεί η απόκτηση του 26,98% της τράπεζας από τους πωλητές μετόχους.

(γ) H όποια μεταβολή στη διοικητική διάρθρωση και λειτουργία της Proton Bank θα γίνει σε συνεννόηση με τη σημερινή διοίκηση της τράπεζας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία και αυξημένη αποδοτικότητα των δομών διοίκησης, προς όφελος των μετόχων.

Σημειώνεται ότι προχθές η S&P άφησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της Πειραιώς μετά την εξαγορά της Proton, σημειώνοντας πως η εξαγορά αυτή είναι μικρή και δεν θα επηρεάσει τα μεγέθη της Πειραιώς, όπως επίσης σημείωσε ότι η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει με ίδιες μετοχές της τράπεζας.

Eξάλλου, αύξηση των καθαρών κερδών κατά 17,9% σε ετήσια βάση αναμένεται να εμφανίσει η Tράπεζα Πειραιώς στο εννεάμηνο (στα 422,9 εκατ. ευρώ) εξαιρουμένων των έκτακτων κερδών 153,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με προβλέψεις της Euroxx που διατυπώθηκαν σε χθεσινή έκθεσή της. H Eurroxx διατηρεί σύσταση «overweight» και τιμή-στόχο στα 24,2 ευρώ.

Έσοδα

Eιδικότερα, η χρηματιστηριακή εταιρεία διαβλέπει αύξηση κατά 33,1% στα καθαρά έσοδα από τόκους, τα οποία εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 854,5 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση των προμηθειών κατά 16,5% τα οποία αναμένονται στα 191,3 εκατομμύρια ευρώ και ενίσχυση των υπόλοιπων λειτουργικών κερδών κατά 5,3%, τα οποία εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 162,6 εκατ. ευρώ.