You are here

Επανεξελέγη ΠτΒ ο Κωνσταντίνος Τασούλας

29/05/2023 14:40

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο Κωνσταντίνος Τασούλας, με ευρεία πλειοψηφία 270 θετικών ψήφων έναντι 26 που δήλωσαν «Παρών».

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του και ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για την εκλογή του, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι «μέχρι τις επόμενες εκλογές, ως Πρόεδρος της Βουλής, μαζί με τους άξιους αντιπροέδρους που θα εκλεγούν σε λίγο, θα υπηρετήσει την προετοιμασία της Βουλής για την επόμενη, η οποία θα ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή της 25ης Ιουνίου».

«Η επόμενη Βουλή θα είναι καρπερή, θα είναι γόνιμη, θα είναι δημιουργική και νομίζω πως από σήμερα όλοι κατανοούμε, ότι το φευγαλέο αυτής της θητείας δεν μειώνει καθόλου το σημαντικό της εκλογής σας» είπε.

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, ο φευγαλέος χαρακτήρας της παρούσας Βουλής δεν μειώνει το θεσμικό της βάρος, καθώς, όπως είπε, ο προσωρινός χαρακτήρας της αντλείται από κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Αυτό το φευγαλέο επαναλαμβάνω έχει να κάνει με κάτι που Αλέξανδρος Σβώλος, ο κορυφαίος Έλληνας συνταγματολόγος, χαρακτήρισε σαν προδρομικό και μοναδική ιδιότητα του πολιτεύματος του Χαριλάου Τρικούπη, η Δεδηλωμένη και η πλειοψηφική αρχή».

«Σε αυτές τις αρχές υποκύπτει η σημερινή Βουλή και βαδίζουμε για την επόμενη, η οποία όλοι ευχόμαστε να είναι καρπερή», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

 

ΚΥΠΕ