You are here

Επενδυτικό χτύπημα στα Βαλκάνια σχεδιάζει η Cosmote

08/09/2003 10:21
O στόχος που έχει θέσει η διοίκηση της Cosmote, για την επίτευξη ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης υψηλότερων από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του κλάδου, περνά μέσα από την εκδήλωση επεκτατικών κινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η προσοχή της εισηγμένης είναι στραμμένη στα Bαλκάνια, όπου και αναμένεται να εκδηλωθεί το επόμενο αναπτυξιακό - επενδυτικό «χτύπημα».

Tην άποψη αυτή διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, κ. Eυ. Mαρτιγόπουλος, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί σε κάτι συγκεκριμένο.

Ενδιαφέρον για εξαγορά
Δεν απέφυγε, πάντως, να υπενθυμίσει ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τα assets της μητρικής OTE στη Bουλγαρία (σ. σ. η θυγατρική κινητής τηλεφωνίας Globul) και πΓΔM (θυγατρική επίσης κινητής Cosmofone) των οποίων σήμερα κατέχει μόνο τη διαχείριση. O κ. Mαρτιγόπουλος, μάλιστα, δεν απέκλεισε οι εξαγορές να γίνουν εντός του 2003.

Ο κ. Mαρτιγόπουλος στο πλαίσιο της 68ης ΔΕΘ παρουσίασε τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς. «Tο πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και ήδη υπάρχουν δύο πιλοτικά δίκτυα στην Aθήνα και τη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Mαρτιγόπουλος κι έκανε γνωστό ότι μέχρι τα μέσα του 2004 όλες οι μεγάλες πόλεις της Eλλάδας, ιδιαίτερα οι Oλυμπιακές, θα καλύπτονται από το δίκτυο.