You are here

«Επιχείρηση» σταθεροποίησης

12/09/2003 15:03
Οριακά πάνω από το χτεσινό κλείσιμο κινείται ο Γ.Δ. στη Σοφοκλέους, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης στα επίπεδα των 2.100 μονάδων, κάτι που κατέστη ανεπιτυχές στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ στη συνέχεια το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται, με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές του FTSE 20.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται στην περιφέρεια, ενώ από τους επιμέρους κλάδους τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται στις Εκδόσεις και στις Ασφάλειες και οι μεγαλύτερες απώλειες στα Βασικά Μέταλλα και στις Συμμετοχές.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών είναι οι Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΟΛ, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη αυτή την ώρα σημειώνουν η Βαλκάν, το προνόμιο της ΕΤΜΑ, η Βογιατζόγλου, η Τεχνοδομή, η Μύλοι Κεπενού, η Ξιφίας, η ΤτΕ και η Ναυτεμπορική.

Ανοδικά κινείται η Alpha, πάνω από τα 18 ευρώ. Μικρά κέρδη καταγράφει η Εθνική, κινούμενη κάτω από τα 18 ευρώ. Οριακά κάτω από τα 10 ευρώ ο ΟΤΕ, ενώ κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της ΔΕΗ.

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών, ενώ ανάλογο είναι το κλίμα στο ΧΠΑ, όπου έχουν διενεργηθεί πράξεις για 14.700 συμβόλαια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές στα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το premium να διευρύνεται ελαφρώς. Αντίθετα, στα ΣΜΕ του FTSE 40 οι τιμές κινούνται πτωτικά, παρακολουθώντας τις τάσεις στη spot αγορά.