You are here

Επικοινωνία Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς

22/05/2023 16:24

Διαδοχικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή, με βάση το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε σήμερα από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Στο πλαίσιο των διευρευνητικών επαφών, επανέλαβε ότι θεωρεί ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα, όπως γνωστοποίησε και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.