You are here

Επικοινωνία Τζόνσον-Μητσοτάκη ενόψει συνόδου ΝΑΤ

21/06/2022 20:44

Η επερχόμενη σύνοδος του ΝΑΤΟ θα είναι μια «κρίσιμη στιγμή» για να ενωθεί η Συμμαχία στην υποστήριξη της ουκρανικής ακεραιότητας, συμφώνησαν σε επικοινωνία τους την Τρίτη οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει «να στρέψει το δείκτη» στην Ουκρανία ώστε να τερματιστούν τα δεινά του ουκρανικού λαού και ο καταστρεπτικός αντίκτυπος της βαρβαρότητας του Πούτιν στην παγκόσμια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση. Τόνισε δε πως η αδράνεια της Δύσης το μόνο που θα κάνει θα είναι να δώσει άδεια στον Πούτιν να συνεχίσει να επιτίθεται.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Ο κ. Τζόνσον χαιρέτισε τις προσπάθειες αυτές ως απόδειξη της στήριξης της διεθνούς κοινότητας στον ουκρανικό λαό και τις επιλογές του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε επίσης πως οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν τη δυνατότητα για μελλοντική διμερή συνεργασία Ελλάδας-Ην. Βασιλείου σε ένα φάσμα τομέων, περιλαμβανομένης της άμυνας. Είπαν ότι προσβλέπουν σε νέα τους συνάντηση στη Μαδρίτη την ερχόμενη εβδομάδα.