You are here

Επικράτησαν οι αγοραστές στο ΧΑ

24/10/2003 16:58
Η πλειοψηφία των μετοχών στο ΧΑ κινήθηκε πτωτικά την Παρασκευή, όμως, οι αγοραστές ήταν εκείνοι που τελικά επικράτησαν δίνοντας έναν θετικό επίλογο σε μια έντονη εβδομάδα για το ΧΑ.

Έπειτα από πολλές διακυμάνσεις η Σοφοκλέους έκλεισε τελικά σε θετικό έδαφος κρατώντας αποστάσεις από τη διορθωτική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, καθώς τα κέρδη της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ αντιστάθμισαν τις απώλειες του ΟΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας.

Ο τίτλος της ΔΕΗ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και ενισχύθηκε κατά 2,95% έπειτα από μια εβδομάδα οριακών μεταβολών του προς τα κάτω. Από κοντά και η μετοχή του ΟΠΑΠ που ενισχύθηκε για μια ακόμα συνεδρίαση αυτή τη φορά κατά 1,52%.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της ΕΤΕ (-0,67%) μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το 9μηνο του 2003, ενώ η καθοδική πορεία του ΟΤΕ συνεχίστηκε και σήμερα με πολύ μικρότερες απώλειες σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις (-0,21%), ενόψει του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ για την εξαγορά του μεριδίου της νορβηγικής Telenor στην Cosmote. H τελευταία υποχώρησε κατά 1,19% σε αντίθεση με την ανταγωνίστρια Vodafone - Panafon που ενισχύθηκε κατά 2,37%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.102,10 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,47%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 94,5 εκατ. ευρώ.