You are here

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Σι Τζινπινγκ

11/11/2019 10:42

Εμπορικές συμφωνίες, στενότερη οικονομική συνεργασία και επενδύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Σι Τζινπινγκ σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπινγκ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
 
Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου θα βρεθούν εμπορικές συμφωνίες με την Ελλάδα, η στενότερη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και οι επενδύσεις. Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθούν για δεύτερη φορά εντός μίας εβδομάδας μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Σαγκάη.
 
Οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν το λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επένδυση της κινεζικής Cosco προκειμένου να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμεύεται να διευκολύνει τις επιπλέον επενδύσεις της Cosco με ταχύτερη αδειοδότηση των έργων, αλλά και την δημιουργία αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τους κατοίκους της περιοχής.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 11:10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν, η τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και οι κοινές δηλώσεις. Στις 12:40 ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το πρόγραμμα του κ. Σι Τζινπινγκ ξεκινά το πρωί της Δευτέρας, με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

ΚΥΠΕ